Miért kellene a magasságtól félni? Felnézünk a létrára, semmi gond, mi alacsonyabbak vagyunk, nem probléma. De ha felmászunk a tetejére és lenézünk, rögtön remegni kezd a lábunk. Azt mondjuk hogy a magasságtól félünk pedig ez nem igaz. Nem fölfelé nézünk szédülés közben hanem lefelé. Mivel saját magunkhoz viszonyítunk mindent, ezért lent mélység van, nem pedig magasság.

Sokan voltak akik magasra jutottak és nagyot estek, nem másztak le idejében. Vajon mi okozta bukásukat, az hogy ők magasan voltak, vagy a hatalmas mélység alattuk?

A magasság nem húz fel, de a mélység lehúz. Nem a magasságtól félünk, hanem magasan lenni, de ennek a félelemnek nem a magasság az oka.

Inkább mélyen szeretünk lenni, mert igaz hogy nem annyira jó érzés de mégiscsak biztonságos. Szemünk sarkából figyeljük a többi embert, akik szintén mélyen vannak, próbálunk hozzájuk hasonlóvá lenni.

Ilyen módon a következő mélységek vannak: divatmélység, politikamélység, kábítószermélység, erőszakmélység.Ha valaki fölfelé törekszik az hülye, hacsak nem fejjel lefelé nézzük mert úgy szokás, a süllyedés tűnik a csúcsra vezető útnak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://orultgondolatok.blog.hu/api/trackback/id/tr502437535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása