A dollár sikeres

 2010.11.10. 01:16

A dollár jele S betű kétszer áthúzva. Ez az S nem más mint maga a "siker S" , amit mi egybeírunk és úgy hívjuk hogy sikeres, műfajilag pedig melléknév.

De mi az a két vonal? Ha áthúzunk valamit, azt jelenti hogy tévedtünk, mégsem igaz amit leírtunk. De mi van ha áthúzzuk az áthúzást? Ebben az esetben az első áthúzás volt a tévedés, és az először áthúzott tartalom az igaz, mintha csak negatív számból akarnánk másik negatív számot kivonni.

De álljunk meg egy szóra! A Dollár S betűjén nem az egyik vonal van áthúzva egy másikkal, hanem maga a betű van két -párhuzamos- vonallal keresztezve.

A párhuzamosok a végtelenben találkoznak, legalábbis egy Euklidész nevű fickó szerint, aki mielőtt válaszolhatott volna kérdéseinkre, gyorsan meghalt.

Nevéből ítélve EU szimpatizáns volt, de ez nem ad magyarázatot arra, hogy miért dolgozott a dollár javára. Igaz ugyan, hogy az Euro jele is tartalmaz egy párhuzamos vonalpárt, de ez esetben úgy ejtjük ki: az Euro siker e. Ez lehet állítás, de akár kérdés is, és ez nem az euro sikere.

Azt mindenesetre kijelenthetjük, hogy időgéppel is rendelkeznie kellett ahhoz, hogy több mint kétezer évvel ezelőtt elültethesse ezt a hülyeséget az ember kollektív tudatalattijában.

Nem végzett azonban pontos munkát.A párhuzamos vonalak a végtelenben találkoznak.Na de miért ott? És mikor? És miről beszélgetnek ha találkoznak? És miért nem maradnak együtt, miért csak keresztezik egymás útját? Attól félek, ezekre a kérdésekre sohasem fogunk választ kapni.

Vegyünk egy példát:egy pár huzamosabb ideig találkozik egymással, majd úgy döntenek hogy mégsem ők egymásnak az ideális társ ezért szétválnak. Tehát mégiscsak van vége! Akkor milyen jogon állítja bárki is, hogy ők a végtelenben találkoztak ha nem tartott örökké a dolog?

És mi van azzal a többmilliárd emberrel akikkel soha életükben nem fognak találkozni, annak ellenére hogy párhuzamos egymással az életük? Vagy azt jelentené a végtelenben találkoznak kifejezés hogy megvan rá az esély hogy egyszer egymásba botlanak?

Jó, van rá valamennyi na de valljuk be, nem sok.És ha meg is történne, biztos nem tartana örökké, így akkor is az előző bekezdésben leírtak lépnének érvénybe.

Nem jól van ez így... Lényeg a lényeg, a dollár siker S. S hogy miért? Fene tudja.

Azért még a végére maradt egy érdekes kérdés. A billentyűzeten és a számítógépben miért csak egyszer van áthúzva a $ ? Ezt mindenki döntse el maga, de annyit megsúgok, hogy nem tudom.

Címkék: siker sikeres dollár jel

A bejegyzés trackback címe:

https://orultgondolatok.blog.hu/api/trackback/id/tr622437501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása